Saturday, April 12, 2008

hjärtat på våningen nedanför

Bilden därnedan är ett lammhjärta med tillhörande lungor och luftstrupe. Årskurs åtta på min vfu-skola har under vårterminen läst om anatomi och kroppens uppbyggnad och avslutar det området med att titta på hur det faktiskt ser ut på riktigt, när det inte bara är en tvådimenstionell bild i en bok. Fjortonåringarna reagerar oftast med ett "åh fyfan vad vidrigt!" för att sedan sitta helfokuserade och ta in varenda liten rörelse i en timme och när läraren säger att nu kan ni få komma fram och titta närmare och ta på det om ni vill (vi hade en uppsättning lungor+hjärta per klass, så vi hade genomgång och alla satt runtomkring att kolla) så var det en gazell på savannen-effekt och klassen var en flock lejon. Svisch sade det och alla på en gång skulle peta röra kolla testa hålla. Lika fascinerade som jag.

Förlåt om bilden är aningens grotesk för en del, jag tycker det är rätt vackert. Och man vänjer sig vid det efter ett tag. Ni slipper åtminstone känna blodlukten.

Nästa vecka ska åttan börja med sex och samlevnad. Det ska också bli kul.

2 Comments:

Blogger herr TNE said...

snålt med bara ett hjärt-lung-set per klass. vi hade ett/tre elever. ungefär som den vanliga guy/girl ration på hg. en tjej på var tredje dude.

12:46 PM  
Blogger Isabelle said...

min vägledare s-j hade inte helkoll på vad ett hjärt/lung-set kostade. när han fått dem levererade och fick veta att de kostade 30 kr styck så kom de på att de hade kunnat köpa fem var till eleverna om de hade velat, men då var det lite sent.

12:51 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home