Monday, October 08, 2007

Lilla grisen!

Om man som jag ska bli lärara i NO för mellan- och högstadiet bör man veta allt om grisar eller andra djur. Därför skeppades hela NatF idag iväg till Vreta Lantbruksgymnasium utanför Linköping för att titta på just djur. Det luktade lite illa.

Grisar som är nyfödda är något av det sötaste som finns, alldeles mjuka och helt pyttesmå och helt näpna. Helt sjukt söta, skulle kunna göra en alldeles egen cute overload med bilder på små små kultingar under värmelampor, men nöjer mig med att posta en liten film. Svinstallarna var uppdelade i olika avdelningar och jag tror att vi tillbringade en dryg halvtimme i BB-avdelningen med att bara stirra. Och vi fick hålla i dem! Den här lilla lilla grisen, bara fyra dagar gammal, som är så helt perfekt och alldeles underba! sen går det några månader och de blir sjukt fula stora slaktsvin eller ännu sjukt fulare helt groteska avelssuggor som bara ligger där på sidan med juvren i vädret och allt jag tänker på är Animal Farm och snart reser de sig upp och tar på sig kläder, börjar styra gården och supa sig fulla. Det går inte att förstå hur något så sött blir något så fult. Men när de är små så är de gulliga. Även fina kor, kalvar och hästar fanns på plats, men dem är det ingen idé att koncentrera sig på. Och det är två dar kvar att titta på grisar på!

Grisar! (ja, det är lite dålig kvalitet, men det är filmat med en mobiltelefon. Säg det till någon -98 och de skulle dra fram sin Nokia 3210, stirra lite dumt på den och sen säga, vadå filma?)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home