Friday, December 19, 2008

Ny Våg

Var det inte en återkommande konsert i Falköping på den gamla goda tiden som hette Ny Våg eller har jag helt rört om i minnena här?

Änyway, Nouvelle Vague. Förband var någon som hette Inga Liljestrom. Låter ju svenskt och bra men god! Bandet bestod av en cellist som såg extremt uttråkad ut, en tuba/bas/cello/det mesta verkade det som-spelare samt trummis. Och Inga Liljestrom som frontar i konstig klänning, trassligt hår och glittriga skor och lustiga danser samt stela handposer. Musiken skulle nog kunna läggas i facket arty och experimentellt och shit vad det sög. hon försökte så extremt hårt att vara svårförståelig och annorlunda och stod och sjöng i en telefonlur och allt kändes bara sökt och påklistrat och sen bytte de instrument med varandra och det var inte bra helt enkelt. jag länkar inte ens. inga liljestrom kan ni klara er utan.

Nouvelle Vague var fantastiska. Nadeah smal som en speta i vit flapperklänning och sex appeal och vilddjursposer och Melaine Pain med sin softa franska röst och långa band med pärlor. Lite som med Mountain Goats hade jag nästan väntat mig en rätt så stillsam tillställning men tji fick jag igen, fart och fläkt låter som nån gammal faster, men det var imponerande vilken scennärvaro frontjejerna har på helt olika sätt, Nadeah bara gick nuts under Human Fly och Melaine fick hela rummet att skrika Putain! God save the queen är med på nya skivan, de gjorde lite låtar från den och sen gjorde de Friday Night Saturday morning och det tog liksom inte slut utan utvecklades till trumfest på scen och publiken var uppe och dansade (det var kul, nån tjej med för små byxor, för kort tröja och för stor mage liksom smygdansade sig in på scenen helt oombedd, var rätt pinsamt att se men tjejerna efter att ha reagerat på det drog upp fler folk på scen, bra hanterat). Bra kväll. Lätt värt att vara trött idag.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Jo visst hette det ny våg på kulturhuset?
Imorn är det åter igen spelning på kulturhuset. Julfesten eller något sådant, var en del som lät emo men det var 2 band med gamla "godingar" som Rka och marcus Lillerskog. Men ork att gå dit...jag är för gammal! :P

3:03 PM  
Blogger Räka Produktion said...

Japp, jag arrade Ny Våg på Kulturhuset i Falköping hösten 2002 och våren 2003.
Mvh Rka

6:26 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home