Wednesday, February 06, 2008

Näe

.
Det här är väl inte det minsta rättvist. Var en hängiven lilla sportspegelntittare när jag var liten och hade uppfattningen att det var ett schysst och bra program, allmänbildning av sportnatur för barn liksom. Jag såg inte det här programmet i fråga, men tycker att sättet som de "stackars tjejerna" (som de framställs i texten som) ska få upprättelse inte är det minsta rättvis. Här går de igenom hela tävlingsmomentet men blir felaktigt bortdömda på sluttampen till kill-lagets fördel som sedan går och vinner på grund av den feldömningen. För att rätta till det här ska nu elvaåringarna behöva gå igenom det stressiga i att tävla i TV en gång till istället för att de fick den seger som rättmätigen var deras. De måste bevisa dubbelt att de är bättre innan de får vinna, bevisar ni att ni är bäst en gång till vinner ni, annars får ni ingenting. Fast det är väl standard i mansdominerande patriarkala världssystem likt det vi har idag, till och med i Lilla Sportspegeln.

Och sen framställs det som nåt schysst från SVT:s sida, titta vad snälla vi är som ger dem en chans till, vi stod inte ut med att de började gråta. Små flickor som gråter är så jobbigt och folk blir ju så upprörda. Bästa att låta dem komma tillbaka och tävla en gång till.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

hmm...det är en knivig situation.
jag är inte helt säker på om de verkligen ska tävla igen..eller om det blev att de fick komma tillbaka i nästa etapp...
men hur ska man göra. säga till killarna att: "lessen grabbar, men vi skojade bara. ni går inte vidare! hohoho, kul skämt va?"
inte heller helt superbra.

11:31 AM  
Blogger Isabelle said...

Om det är så att tjejerna direktkvalificerar sig till nästa omgång pga av vinsten (som nu aldrig blev av) i den här omgången, så är det ok, men om de måste göra om hela tävlingen för att någon dömer fel så tycker jag det är orättvist.

2:25 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home