Wednesday, September 24, 2008

ok, here goes

för en vecka sen satt jag i en bil påväg mot göteborg med mor och två timmar senare flög jag. stödstrumporna var inte på än, vilket jag i efterhand ångrar. landade i paris kanske klockan tre och kvart över tre hade jag åkt buss till rätt terminal (charles de gaulle är precis så stort som de säger. visserligen åkte jag buss på heathrow sist också, men åtminstone är det inte så många som pratar franska i london.) och sen var det bara att vänta. landvetter gav mig (i utbyte mot 45 spänn) en stor påse gottoblandat som jag satte i mig av ren tristess, men vad annars ska man göra när det är ÅTTA timmar mellan flygen? svindyra trista taxfree-butiker fyllda med såna där magra små fransyskor som dricker en kopp kaffe om dan och är rädda att gå upp i vikt om de tittar på ett äpple. orka. så i åtta timmar åt jag godis och läste ut harry potter and the goblet of fire. nåt måste jag ju syssla med. sen promenerade jag omkring i en timme. antagligen enda fördelen med att vara fast på en stor flygplats, man kan ta en ordentlig powerwalk (svårt med rullväska) och komma vilse en stund. Väl uppe i luften hamnade jag i nåt konstigt snett säte vid gången brevid en liten asiatisk man som inte tog av sig jackan på tolv timmars resa och som verkade rädd att be mig flytta på mig, för det gjorde han inte en enda gång under tolv timmar. när jag däremot efter att ha slumrat i kanske två-tre timmar reste mig för att gå på toa var han uppe som ett skott ur stolen och sprang iväg. och då var det inte som att jag sov tungt tungt utan slumrade och kollade på film samtidigt. stackarn. tyckte lite synd om honom, men är man på ett flygplan måste man ju ta ansvar själv för att gå på toa. han skulle byta till ett plan mot jakarta i singapore. singapore var varmt, jag löste lite korsord och köpte två flaskor sprit (Tanquerey Gin och Absolut Pears) på taxfreen och sen var det åtta timmars flygresa till innan jag halvdöd och trött stapplade omkring inne på melbourne tullamarine och försökte hitta utgången.

sen var det fint. david mötte mig, kramades en massa och vi åkte hem och jag sov till ett på eftermiddagen. Lägenheten är hur fin som helst! det var jättesvårt att se ordentligt från davids bilder hur den såg ut, men fantastisk. Det känns mer som ett litet hus än en lägenhet. Vi har en trädgård på framsidan, med en terrakottakatt, veranda utanför som har mittpådagen-sol och sen kommer man in i vardagsrummet. till vänster är sovrummet, lagom stort med bra garderobsutrymme. från vardagsrummet går man in i köket. vi har för närvarande världens minsta kyl, men det ordnar sig nog. köket har bakdörren, ytterligare en veranda, en till gräsplätt och citronträdet!!!!!! asså, fatta fantastiskt det är att kunna kliva ut genom dörren och plocka sina egna citroner! jag är helt kär i stället.

på fredagkvällen gick vi på footy på MCG. Geelong Cats vs. Western Bulldogs. Det var semifinal och Geelong Cats är nu i final mot Hawthorn Hawks. Det är Grand Final Week, så rätt mycket kretsar runt football den här veckan. Det är en cool sport att se live. Har bara sett det lite på tv förut, men det verkar så tufft. shit vilka tacklingar alltså och inte en tillstymmelse till skydd. spelare får revben brutna och fortsätter spela, såna saker. det är ett hårt liv. lördag var ikea-dag. schysst att skaffa lite prylars, behövdes lite till köket och såna grejer. köpte nya gardiner till sovrummet också istället för de hemska tunga mintgröna grejerna som hängde där vid inflytt. kvällen innebar bday gathering för en av davids arbetskamrater, Baz. Jag drack en girlydrink och vi fortsatte till Central Club Hotel för att kolla på Augur. När david var i sverige var han där tillsammans med en kille som hette Ben, som är gitarrist i ett metal-band. Inte min kopp te direkt, men de är imponerande duktiga musiker hela gänget.



sångaren har höga tankar om sig själv.

hm. sen har det varit everydaylife. det är schysst att vara här, att ha david nära, snuggle up in bed with, kramas hela tiden. har längtat rätt mycket efter honom.

andra saker som har slagit mig: har varit i två stora malls och letat efter en bikini. det finns sjukt lite variation på badkläder här! helt sjukt. om man inte vill ha en liten liten mönstrad trekantsbikini med knyt eller en sportigaste av alla-speedo-bikini så får man ingen. det går inte att hitta. jag vill ha en bikini med knäppning bak som är bekväm. det finns inte i det här landet, som är en fucking Ö! jag blir så frustrerad. jag och david var och simmade igår och jag använde en svart mjukisbh i nåt syntetmaterial som bikini, funkade skitbra.

och en annan sak som hände igår: vi var hos en lokal slaktare för att köpa kyckling till davids middag + lunchlådor och vi står i kö och sen är det våran tur och tjejen som är expedit (ung, troligen slaktarens dotter, det är school holidays så hon hjälper väl till i företaget) tar emot vår beställning och tar fram kycklingen utan att tvätta händerna, utan att ta på sig handskar och hon har långa naglar och nagellack! sen tar hon betalt och ger oss växel fortfarande utan att tvätta händerna. dit ska vi inte gå igen. ok, hon var ung yadayada, men HYGIEN när man jobbar med mat och dessutom rått kött! Hon tvättade inte ens händerna mellan kunderna, direkt från kött+pengahantering till att expediera nästa kund! skitäckligt.

annars är australien bra.




uppifrån och ner:
looking out my back door (notera CITRONERNA!).

looking at my back door och verandan som vi ska ha schyssta kafémöbler på.

kök, med gasspis! fast jag har vant mig nu och är inte rädd förn längre, vi har elektrisk ugn vilket är bra för gasugnar är crap.

Huset (eller lägenheten eller whatever) från våran driveway. Trädgård.

Verandan! I like it.

1 Comments:

Blogger herr TNE said...

Lyyyyx. Jag lovar, jag är inte avundsjuk. Särskilt inte på kycklingen.

10:18 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home