Saturday, August 16, 2008

Receptionen öppen 9-15, eller världens oförmåga att förstå skyltar.

stora skyltar, tre stycken på framsidan.

och ändå är varenda människa som kommer framme och drar i dörren, som om att det skulle vara öppet, för att nu kommer de, de speciella.

är det nymålat-syndromet? kan svenska (och danska och holländska och tyska och tillochmed franska) turister inte läsa längre? Vart ligger felet, hur många skyltar ska man behöva sätta upp innan folk förstår?

detta är något jag märkt av tidigare under sommaren. varenda solig dag har campingens parkering varit smockad med puckon från viken som ska åka och bada. just det, campingens parkering. badgästerna har en av kommunen approved och utsedd parkeringsplats ca 50 meter längre bort, men ställer sig folk där? Nej, vilket leder till att våra gäster, både campande och besökande till restaurangen, inte får parkering och blir irriterade på oss, campingpersonalen. såklart.

skyltar upp. EJ PARKERING FÖR BADGÄSTER, DENNA PARKERING TILLHÖR CAMPINGEN. BADGÄSTER SKA STÅ PÅ PARKERINGEN UTANFÖR GRÄNNÄSPARKEN. men det biter helt enkelt inte. en skylt till. det hjälper inte. vad ska man göra för att folk ska förstå? ringa in en lapplisa och bötfälla dem för olovlig parkering?
och säger man till får man förklaringen men vi har ju barn. och vi ska köpa glass sen. ja. för det är inga andra som har barn eller? och att köpa en glass och efter det ta upp en parkeringsplats en hel dag för att ligga på stranden är inte direkt samma sak som att besöka restaurangen och äta, eller att behöva en parkeringsplats för att man hyrt en stuga och inte har någonstans att ställa bilen. och badgästerna har dessutom mage att bli sura och arga för att man snällt förklarar att de tyvärr måste flytta på sig, till den för badgäster avsedda parkeringen 50 meter bort. en snubbe hade tillochmed ställt sig precis FRAMFÖR lastbryggan så att våra leveranser inte kom fram ordentligt. hur tänkte du där?

jaha, nu var det en till här och drog i dörren.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home